БЕЛЛА - 93 ЕООД
Производство на лешникова ядка

За нас

       Всичко започва през ранната 2005 година, когато двамата предприемачи Георги и Десислава Георгиеви решили да инвестират в свой собствен бизнес.

В продължение на цяла година те се лутат между различните отрасли на земеделието, животновъдството и скотовъдството, докато накрая не избрали овощарството. Въпросът бил какви овошки да насадят.

След многобройни проучвания и търсения те решили да се захванат с лешници, тъй като отглеждането на лешниковите насаждения не изисква особени грижи, лешникът е от групата на орехоплодните растения и неговата продължителност на живот надхвърля тази на другите овощни видове, а лешниковите ядки са изключително полезни за човешкият организъм.

       И така през 2006 година биват засадени първите 7 декара от лешниковия масив. В продължение на 5 години градината се разширява и достига до впечатляващите 320 декара собствена комасирана земя.

       През 2008 година е направена следващата основна стъпка в развитието на бизнеса. Градината е сертифицирана за биологично производство.

От момента на създаване до настоящия момент почвата не е третирана със изкуствени торове и препарати. Междуредията са затревени.